LUXOR OMRÅDET

Luxor er utvivlsomt verdens største frilufts-museum. Området omfatter ca. en tredjedel af verden oldtidsminder, næsten overalt bliver man mindet om De gamle Egyptere og deres utrolige civilisation, der har rødder syv tusind år tilbage.

I dag er der frit udsyn til Luxor Templet fra både Cornichen langs Nilen og den nye store plads bagved. Abu Hagag Moskeen ligger ovenpå en ikke udgravet del af templet. I 1989 fandt arkæologer 26 statuer fra Det ny Rige i en grav i en af tempelgårdene, disse statuer er i dag udstillet på Luxor Museum. Museet er meget smukt og overskueligt opstillet og rummer i en ny afdeling bl. a. Ramses 1.’s mumie.
Karnak Templet er et stort komplekst bygningsværk, der er bygget i en periode på 1300 år med ændringer og tilbygninger og rummer flere enkelt templer. Om aftenen vises et storslået Sound and Light Show. I dag er en stor del af Sfinksalléen, der i oldtiden forbandt de to templer, frilagt og kan følges.
På vest bredden danner Memnon Kolosserne indgangen til datidens store dødeområde, der omfatter:
Kongernes Dal og Dronningernes Dal med de storslåede kongelige grave fra Det ny Rige og West Dalen med Ay’s grav, Adelsmands Gravene, Hatshepsut’s Tempel, Ramesseum, arbejderlandsbyen Deir El Medina med det lille ptolemæiske tempel, Medinet Habu og Seti 1.’s tempel.

Det koptiske St. Tawdros kloster ligger på kanten af den vestlige ørken, i den tilhørende kirke findes gamle indskrifter bl. a. med hieroglyffer.

Fra Luxor er det også muligt at besøge både Dendera og Abydos templerne.

Med den nye ørkenvej er Luxor et godt udgangspunkt for et besøg i oaserne Kharga, Dakhla og Farafra.
 

ROCK TOURS
ROCK TOURS arrangerer guidede ture for små grupper i Luxor området.
>> Se de mange tilbud i ROCK TOURS program.
 

 
Mere information om Luxor >> www.luxorguide.com